αρχαία ελληνικά κοσμήματα

Κοσμήματα
Διαφορετικοί τύποι κοσμήματα παρήχθησαν κατά την Ελληνιστική περίοδο Αρχαία Ελλάδα-Κολιέ, σκουλαρίκια, μενταγιόν, καρφίτσες, βραχιόλια, περιβραχιόνια, μηρό ζώνες, δαχτυλίδια, στεφάνια, διαδήματα και άλλα περίτεχνα στολίδια για τα μαλλιά.

Βραχιόλια συχνά φοριούνται σε ζεύγη ή σε συμφωνημένα σύνολα. Κομμάτια ήταν συνήθως φτιαγμένα από μαργαριτάρια και εκθαμβωτικό πολύτιμων λίθων ή ημιπολύτιμους λίθους, σμαράγδια, γρανάτες, carnelians, κλιμακωτά αχάτες, σαρδόνυχας, χαλκηδόνιος και ορεία κρύσταλλο. Καλλιτέχνες ενσωματώνονται επίσης πολύχρωμα ένθετα σμάλτο που έρχεται σε αντίθεση δραματικά με περίτεχνα ρυθμίσεις τους σε χρυσό.
Κρεμαστός δαχτυλίδι, twoος-1ος αι B.C .; Ελληνιστική ελληνικά
Περιβραχιόνιο με τον Ηρακλή κόμπο, Ελληνιστική, 3ος-2ος π.Χ. αιώνας Ελληνικά

Περίτεχνα θυγατρική διακόσμηση επέστησε φυτικά και ζωικά μοτίβα, ή τη σχέση μεταξύ στολισμό και τη θεά read more Αφροδίτη, και ο γιος της, τον Έρωτα. Δημοφιλή σχέδια για σκουλαρίκια που περιλαμβάνονται? Airborne φτερωτές μορφές, όπως ο Έρως, Nike, και τον αετό του Δία που μεταφέρουν Γανυμήδη μέχρι τον Όλυμπο.
Γανυμήδη Κοσμήματα, Ελληνιστική, 330 - three hundred π.Χ.

Στους ελληνιστικούς χρόνους, κοσμήματα συχνά περάσει από γενιά σε γενιά. Περιστασιακά, ήταν αφιερωμένος σε ιερά click here ως προσφορές στους θεούς. Υπάρχουν αρχεία της Καπέλα, κολιέ, βραχιόλια, δαχτυλίδια, καρφίτσες, και καρφίτσες στο ναό και κρατικά αποθέματα, όπως, για παράδειγμα, στη Δήλο. Ορδές των ελληνιστικών κοσμήματα που θάφτηκαν για φύλαξη στην αρχαιότητα έχουν έρθει επίσης στο φως. Μερικά από τα καλύτερα διατηρημένα δείγματα προέρχονται από τάφους όπου κοσμήματα συνήθως τοποθετείται στο σώμα του νεκρού. Μερικά από αυτά τα κομμάτια έγιναν ειδικά για ταφής? Ωστόσο, οι περισσότεροι φορούσαν κατά τη διάρκεια της ζωής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *